Hem
Info
Kontakt
eng fin

www.samlarkameror.com
En liten privat kamerasamling.

image
Nostalgiprylar
 

Toppensidor

 Bilder från San Agustin, Gran Canaria

 

 


 

 

 
eXTReMe Tracker

GRATISPROGRAM

Gratisprogram! Att använda bra programvaror i sin dator behöver inte kosta så mycket (gärna helt gratis), kolla och testa olika program som finns här på sidan så hittar man säkert något som passar. De flesta program av följande är gratisprogram, några är Shareware.  Vg. läs informationstexten som finns på resp. sajt. 
Obs! Nedanstående länkar leder endast till lagliga program.

 

 CD/DVD brännarprogram: CD/DVD-bränning, kopiering musik filmer mm.

CDBurnerXP Pro : Gratisprogram för bränning av CD/DVD. Ett bra alternativ till Nero Burning ROM.

DeepBurner Free :Bra gratis brännarprogram för CD/DVD gör ISO-image.

Dvd Shrink : Gratisgrogram som krymper dvd-filmer så att de får plats på en 4,7 GB dvd-skiva.

ImgBurn : ImgBurn är gratis brännarprogram som klarar CD / DVD / HD DVD / Blu-ray format. Programmet kan bränna och skapa image-filer genom att läsa av en hel skiva eller från filer och mappar. ImgBurn klarar image-filer av följande  typ BIN, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG och PDI. ImgBurn klarar Windows 95, 98, Me, NT4, 2000, XP, 2003 och Vista.

Nero : Fullt fungerande testversion av den kända och kompletta brännarprogram. Finns som svensk version.

Bildprogram: bildbehandling, bildvisning mm.

GIMP : GIMP är ett mycket avancerat bildbehandlingsprogram som ger dig tillgång till funktioner och möjligheter att hantera bilder som annars bara kan
hittas i dyra program som Photoshop. GIMP är gratis.

Easy Thumnails : Med ett klick skapar man frimärksstora kopior av dina bilder, gratisprogram.

Iconoid : Med Iconoid kan man redigera ikoner och bla. låsa deras plats i skribordet, gratisprogram.

Inkscape : Inkscape är Open Source vector-grafik editor.  XML, SVG, och CSS standard.

IrfanView : IrfanView är ett enkelt och mycket populärt bildprogram (gratis för privatbruk) Det är i första hand avsett som bildvisningsprogram, men har även en del redigeringsfunktioner. Finns även på svenska med hjälp av en språkfil. Fungerar i Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003/Vista.

Photoscape : Photoscape är roligt och enkelt foto redigeringsprogram som gör att du kan åtgärda och förbättra bilder.

Pixia : Pixia är den engelska versionen av den populära japanska måleri och retusch-programvara för full färggrafik. Pixia stöder lager, masker och mycket annat grafisk redigering.

UnFREEz : UnFREEz är ett snabbt, enkelt gratisprogram för GIF-animeringar.

Xnview : Lättanvänt bildbehandlingsprogram, som klarar de flesta bildformat. Gratis för privatbruk.

Datorsäkerhet: Antivirus, brandvägg, Anti-Spyware mm.

Ad-Aware® SE Personal Edition : Ad-aware Standard Edition är det prisbelönta och kostnadsfria multikomponentsöknings- och borttagningsverktyget. Ad-aware har förmågan att göra omfattande sökningar på hårddisken, i minnet, i register samt på flyttbara och optiska enheter efter känd datautvinning,
aggressiv reklam och spårningskomponenter. Upptäcker och tar bort spionprogram ur din dator.

Any Password : Any Password  är program som håller reda på alla dina lösenord och sparar dem i din dator. Finns även på svenska.

Avast Home : Avast Home är ett antivirusprogram som är helt gratis att använda för privatpersoner.

AVG: AVG Antivirus är en gratis alternativ från Grisoft för Windows. Programmet uppdateras rätt så ofta.

ClamWin Free Antivirus : Gratis antivirusprogram.

Outpost : Detta är en brandvägg för personligt bruk, ett program som är gratis för privat bruk. Hantering och inställningar är ungefär som i Internet Explorer/Outlook Express. Kan också användas för att ta bort  popups  som dyker upp när du surfar.

SUPERAntiSpyware Free Edition : SUPERAntiSpyware år gratisprogram som skannar genom din dator och tar bort skadliga spyware-filer.

 SPAMfighter: SPAMfighter är ett gratis verktyg för Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail och Thunderbird som automatiskt filtrerar bort irriterande skräppost.

Symantec Security Check : Program på Internet där du kan testa hur säker din dator är för hot från Internet och kolla om din dator har virus.

ZoneAlarm :
Brandvägg som är gratis. Ger dig total kontroll över surfandet.

Cad-program, mm.

CadStd Lite : Ett gratis Cad-program som är bra för teknisk ritning. Cad Std Lite är ett enkelt program, men har många funktioner. Med lite övning kan man snart lära sig att göra mekaniska skisser, husritningar, koppl.scheman mm.

DraftSight  : Gratis CAD-programvara för Windows, Mac och Linus. En ny CAD-produkt för ett bättre sätt att skapa, redigera och läsa DWG-filer för professionella CAD-användare, studenter och lärare.

Google SketchUp : Google SketchUp är ett gratisprogram som du kan använda för att skapa 3D-modeller av vad du vill.

Sweet Home 3D : Sweet Home 3D är ett fritt program för heminredning som hjälper dig att placera dina möbler på en 2D-planlösning, med en 3D-vy.

Diverse program.

AnalogX SuperShredder : Denna program tar bort känsliga filer från hårddisken utan någon möjlighet att återställa dem.

CCleaner : CCleaner är ett bra städprogram. Det plockar bort temporära filer, filer i cachen, loggfiler mm.

Disk Cleaner : Disk Cleaner är fri open source verktyg som rensar snabb temporära filer från hårddisken och rensar även bort coocies.

Drivrutiner : Här hittar man det mesta av drivrutiner också lite äldre som inte finns kvar hos tillverkaren. Gratis om du registrerar dig.

FreeUndelete : FreeUndelete är gratis datarättningsprogram för raderade filer..

KontoTid : Jobbar du i ditt yrke emot flera tidskonton per dag? KontoTid hjälper dig att ha koll på exakt hur mycket tid du jobbat emot olika konton. När det är dags för tidrapportering kollar du bara i KontoTid's logg.

Ninox MapViewer GPS - helt gratis! Med Ninox kan du läsa in och visa många olika typer av digitala kartor
(både kartbilder och vektorkartor i olika format).

PC INSPECTOR™ File Recovery 4.x :  Ett verktyg för dataräddning som är kostnadsfritt.  Program som kan hitta och rädda raderade filer på din hårddisk.

Prexa : Här har du programmen! 20 st. småprogram för Windows! Samtliga är helt gratis och svenskspråkiga! Programmen är kompatibla med operativsystemen Windows 95/98/ME och Windows NT/2000/XP.

SiSoft Sandra Lite : Programmet analyserar datorns komponenter. Du kan även köra ett antal test för att se om systemet fungerar som det är tänkt. Sandra Lite  gratisversion är avsett för privat bruk.

Skype :
Skype är ett gratis och lättanvänt program som gör att du kan ringa gratissamtal via datorn vart som helst i världen.

Skärmsläckare : Här finns många fina skärmsläckare (gratis) bla. flygplaner, sköna damer, djur, film och mycket mera.

TidsBudget : TidsBudget är ett program som ger dina barn en begränsad tid framför exempelvis datorspel. Sätt ett bestämt antal timmar som fylls på
till exempel en gång i veckan. Sharevare på svenska, mer info på hemsidan.

Tptest 5: Testa hastigheten (bandbrett) i din bredbandanslutning. Enkel och gratis.

Uninstall Tool  : Uninstall Tool är bättre avinstallationsprogram än Windows egen lägg till / ta bort. Den flera olika funktioner. Finns även på svenska.

FTP-program.

Coffeecup FTP :  Gratis FTP är en förenklad, intuitivt, och bäst av allt gratis FTP-klient! Det uppladdar och nedladdar filer snabbt och tillförlitligt, håller din FTP-serverinställningar på ett ställe, och du kan pausa eller avbryta överföringar.

Core FTP LE : Med detta gratis FTP-klient får du en snabb, enkel och pålitlig sätt att uppdatera och underhålla din webbplats via FTP. Det ger också en säker metod (via SSL, TLS, FTP, HTTPS eller SFTP) för att ladda upp eller ner filer till och från FTP-servrar.

FileZilla : FileZilla Client är en gratis, snabb och pålitlig plattformsoberoende FTP, FTPS och SFTP-klient med massor av användbara funktioner och ett intuitivt grafiskt användargränssnitt.

HTML-program: webb-editor mm.

1st Page  : Gratis webb-editor med finesser.

Anfy 2.1 :  Innehåller 52 effektfulla appletar. Sätt en magisk prägel på grafiken på dina webbsidor, skrivbordsunderlägg och skärmsläckare med Tree Menu, Fireworks,Water, Lake, Fade banner, Anfy Cam, Text Scroll, med flera appletar. GRATIS ATT LADDA NER, GRATIS ATT ANVÄNDA!

CoffeeCup Free HTML Editor : CoffeeCup Free HTML Editor är en gratis fullfjädrad Web design system. Med inbyggd FTP, guider för tabeller, ramar, typsnitt, och mer.

Crimson Editor  : HTML-editor som är gratis men bra.

Java Runtime Environment : Om du inte kan se Java-funtioner på hemsidor behöver du Java Runtime Environment som du kan hämta här gratis.

HTML - Edit :
En svensk gratis HTML-editor.

PageBreeze Free HTML Editor : PageBreeze Free HTML Editor är en prisbelönt HTML-editor som klarar båda visual (WYSIWYG) och HTML-taggen / source lägen.

Webdwarf : Om du nybörjare av html-redigering kan Webdwarf vara ett bra alternativ. Det kan närmast liknas vid ett desktop publishing-program eftersom du kan dra och släppa bilder direkt till arbetsytan och dessutom placera text och bilder precis hur du vill.

WebEdit 2002 : En gratis HTML-editorn.

Web Notepad :
Gratis texbaserad editorn inkl. enkel FTP.

Hemmakontoret: Office-program, faktura, textbehandling mm.

Gadwin Printscreen :  Gratisprogram för att göra smidiga skärmdumpar.

OpenOffice.org : Detta är GRATIS Officepaket på svenska, fullständigt kompatibelt med Microsofts Officepaket. Följande programdel ingår: Writer = ordbehandlare, Calc = kalkylprogram,  Draw = grafikprogram, Impress = presentationsverktyg. Systemkrav Windows 95/98/ME/NT/2000/XP.

Media: Film - och musikspelare mm.

Audacity : Audacity är en gratis mjukvara med öppen källkod för inspelning och redigering av ljud.

Codecs : Divx Xvid

VLC media player : Gratis och bra mediaspelare.

Winamp : Den bästa mp3-spelaren, hämta hem den senaste versionen.

Quicktime Alternative : Är ett program som kan spela upp Quicketime-filer på din dator. Quicktime Alternative har även tilläggsprogram som gör att det fungerar med de vanligaste webbläsarna.

Operativsystem (Gratisalternativ till Windows)

Fedora Linux : Fedora Linux är en förgrening av en populär Linux-distribution: RedHat.

Mandrake Linux 10.x : Det finns andra operativsystem än Windows, och de flesta har hunnit bli fullvärdiga konkurrenter på alla  områden. Mandrake Linux 10.x är bra. Ladda ned, spara till CD och installera! Filstorlek 2,1 GB.  Mandrakes distribution av Linux passande för nybörjare på Linux. Det följer bland annat med skrivbordsteman som gör att det  mesta liknar Windows. Det är helt gratis.

PDF.

Adobe Acrobat Reader : Gratisprogram som skall finnas i varje dator. Sv. version.

Foxit PDF Reader : En gratis, snabb pdf-läsare (eBook).

Pdf995 : Ett gratisprogram för att konvertera till pdf-filer.

PDF Creator : PDF Creator är gratisprogram som skapar PDF-dokument.

doPDF : doPDF är enkelt och gratis verktyg som låter dig skapa ett PDF-dokument från olika Windowsapplikation, tex. Word och Excel. För Windows 2000/7/8/Vista/XP. Finns även på svenska.

PrimoPDF : PrimoPDF är en gratisprogram som skapar PDF-dokument av hög kvalité.

Packningsprogram.

7-zip : Gratis alternativ till WinRAR, Winzip etc. Klarar formaten 7z, ZIP, CAB, RAR, ARJ, GZIP, BZIP2, Z, TAR, CPIO, RPM och DEB. Inkl. svensk version. Kan ändras till många olika språk.

UltimateZip : Packningsprogram som klarar följande format: ZIP, RAR, ACE, BH, CAB, JAR, LHA (LZH), GZIP, TAR, BZIP2, ARC, ARJ, XXE, UUE. Klarar stora ZIP filer (större än 4 GB).

Winzip x.x : Hämta hem den senaste versionen av den mest använda packningsprogram.

Webbläsare, e-post mm.

Google Chrome : Google Chrome är en webbläsare som har minimalistisk design och sofistikerad teknik för att göra webben snabbare, enklare och säkrare.

Firefox : Firefox är en snabb och bra och gratis webbläsare, som har blivit populär på kort tid. Svensk version.

Thunderbird 2 : Mozillas Thunderbird 2 är en effektiv e-posthanterare. Du kan ordna , ändra och skydda dina e-mail enklare. Svensk version finns.

Opera : Norsk webbläsare, svensk gratisversion

 

 

Anm 1. Freeware är gratis och helt fria att distribuera och använda.
Anm 2.Shareware är gratis att testa under en viss tid sedan måste man registrera det.

| Startsida | Info | Kontakt |