Hem
Kontakt
Om cookies

 
image

image

image
INFORMATION

Hoffren.se är en registrerad domän hos Loopia.se. Dessa sidor skapades manuellt med Win-98 Notepad. Grafik är egen tillverkning och gjordes med Micrografx Windows Draw 6 och Paint Shop Pro 9.  Jouko Hoffrén, Karlskoga.

Det svåra är inte att åldras, det går av sig själv.
image image image image image image image image image

Denna webbsida innehåller bla. Gratisprogram för PC, allt som kan behövas i väl fungerande PC och helt gratis! Just nu ca. 80 olika program. TTF-fonter för Windows med svenska Å,Ä,Ö-tecken, alla är freeware-fonter. BMI-räknare.  Länkar till olika företag och myndigheter. Bilder av katten Figaro som är av rasen brittiskt korthår. Resebilder. Även övriga bilder. Bilder från hemträdgården i Stackfallet, Karlskoga. Några spel som är javascript - relaterade, bra att ha under regniga dagar och på arbetsplatsen när chefen är borta. Sidan uppdateras fortlöpande. Välkommen!!

 
Lite info om mig själv: De första 25 åren av mitt liv bodde jag i Finland, på orten som också var min födelseort. Platsen var Pelkosenniemi kommun och hembyn hette Saunavaara. Året var 1970, och jag hade känslan av att det lilla samhället inte kunde erbjuda mig ett fast jobb, så bestämde jag mig för att åka till södra Finland för att söka arbete. Jag gick till arbetsförmedlingen i Kemijärvi, där fick jag veta att södra Finland finns nog tillräckligt med jobb, men att hitta en lägenhet där var verkligen svårt. Därifrån fick jag en vink om att i Sverige finns gott om jobb med tillgängliga lägenheter. Nästa stopp var i Torneå arbetsförmedling, och jag fick en remiss till Haparanda arbetsförmedling i Sverige. Där fanns det finskspråkiga rekryterare som sökte arbetare till olika företag i Sverige. Jag blev intresserad av Bofors i Karlskoga, jag hade bara hört positiva omdömen om deras kanoner och övriga vapen. Så började resan mot Karlskoga och nya jobb, resan och dagpenningen betalades av den nya arbetsgivaren. Jag arbetade i en mängd olika arbetsuppgifter i Bofors, började vid smedjan, och nästa plats var inne i Boåsberget, den stora insprängda verkstaden som producerade alla typer av olika mekanik till vapen och ammunition.  I  Boåsberget stannade jag 7 år, och flyttade  därifrån till Björkbons industriområde (Nobelverken). Industriområdet som Alfred Nobel (Nobelprisets skapare) grundade för länge sedan. Där producerades krut, kemi och vapensystem. Här arbetade jag huvudsakligen med kvalitetskontroll. Jag hade även utlandstjänst några gånger i företagets verksamhet. Företaget gav också en hel del utbildning i betald arbetstid. I avdelningen där jag arbetade tillverkades mycket effektiva luft - och pansarvärnsmissiler. Jag jobbade fram till år 2005 då jag gick i pension. Vi har bott i Sverige hittills 50 år (2020). Nu tillbringar vi, min hustru och jag vår tid som pensionärer. Även alla våra tre barn lever i Sverige. Villan med den lilla trädgården tar sin tid och jag har märkt att allt går långsammare nu när man blir lite äldre. Datorer, webbsidor, kameror, samlarföremål och fotografering är mina främsta hobbyer, och det tar också i flera timmar varje dag. Jag samlar även nostalgi, olika objekt 1940-talet till 1980-talet.

 

  image  
image image image
 
image
En liten privat kamerasamling
image
| Startsida | Kontakt |
image
Nostalgi