Hem
Kontakt
Om cookies

 
image

image

image
INFORMATION

Hoffren.se är en registrerad domän hos Loopia.se. Dessa sidor skapades manuellt med Win-98 Notepad. Grafik är egen tillverkning och gjordes med Micrografx Windows Draw 6 och Paint Shop Pro 9.  Jouko Hoffrén, Karlskoga.

 

Denna webbsida innehåller bla. Gratisprogram för PC, allt som kan behövas i väl fungerande PC och helt gratis! Just nu ca. 80 olika program. TTF-fonter för Windows med svenska Å,Ä,Ö-tecken, alla är freeware-fonter. BMI-räknare.  Länkar till olika företag och myndigheter. Bilder av katten Figaro som är av rasen brittiskt korthår. Resebilder. Även övriga bilder. Bilder från hemträdgården i Stackfallet, Karlskoga. Några spel som är javascript - relaterade, bra att ha under regniga dagar och på arbetsplatsen när chefen är borta. Sidan uppdateras fortlöpande. Välkommen!!
 

Det svåra är inte att åldras, det går av sig själv.
  image image image image image image  
  image image image image image  
    image image image    

Kort information om mig själv: Jag bodde de första 25 åren av mitt liv i Finland, på en plats som också officiellt var min födelseort*. Platsen var Pelkosenniemi och min by var Saunavaara. Året var 1970 då jag begav mig till Sverige mot Karlskoga och ett nytt jobb som hette Bofors AB. Resor och traktamenten betalades av den nya arbetsgivaren. Jag jobbade i olika positioner på Bofors,  jag började i smedjan och nästa plats var en stor verkstad som var inne i ett berg som heter Boåsberg där tillverkades mekanik för olika vapen och ammunition. Jag var där i 7 år och sedan flyttade jag till Björkbo industriområde (Nobelverken). Detta område grundades en gång i tiden av Alfred Nobel (Nobelprisets fader) och tillverkar t.ex. krut, kemi och vapensystem. Här jobbade jag t.ex. i kvalitetskontrolluppgifter och jag var även utomlands några gånger. Företaget gav också en hel del utbildning, som skedde på betald arbetstid. På avdelningen där jag arbetade tillverkades mycket effektiva luftvärns- och pansarvärnsmissiler. Jag jobbade fram till 2005 då jag gick i pension. Vi har bott i Sverige i mer än 54 år hittills (2024). Nu tillbringar jag och min fru välförtjänta pensionärsdagar, även alla våra 3 barn bor i Sverige. Att sköta ett enfamiljshus och en liten trädgård tar ganska lång tid och har märkt att allt går långsammare nu när man är lite äldre. Datorer, hemsidor, att samla kameror och fotografera är mina huvudsakliga hobbyer och jag ägnar även flera timmar åt dem varje dag. Jag samlar också på nostalgi, olika föremål från 1940-talet till 1980-talet.

*Egentligen föddes jag i Mellersta Österbotten på en plats som heter Toholampi (i Järvenoja bastu i Laitala!) under kriget i Lappland, när min familj evakuerades dit.

  image  
image image image
 
image
En liten privat kamerasamling
image
| Startsida | Kontakt |
image
Nostalgi